поддръжка на блог

За ползата от поддръжката на блог

Ако често сърфирате в интернет, може би ви е направило впечатление, че блоговете стават все по – популярни. А ако сте по – наблюдателни, ще видите, че блог поддържат както фирмените сайтове, така и онлайн магазините, та дори и частни лица.

Каква е причината за тази толкова голяма популярност?

Всъщност причината не е една, те са комплексни, като започнем от ползата от блога за оптимизацията на сайта, минем през това, че статиите, които се пишат за блог се харесват повече на читателите и стигнем до там, че създаването и поддръжката на едно такова чудо е толкова лесно, че може човек, който никога не се е занимавал с това да си създаде и пише в такъв.

Блог може да има всеки, който има желание да сподели нещо на света или иска да популяризира бизнеса си.

Да поговорим първо за това, защо ви е нужен блог, ако искате уебстраницата ви да излиза на предни позиции в търсачките.
Днес, когато правилата на чичко Гугъл стават все по – строги по отношение на текстовете и вече все по – рядко минават текстове, които са написани само за търсачките и качени по директории и социалки, поддръжката на блог е сред добрите решения, ако искате вашият уебсайт да има по – добри позиции в търсещите машини и да се харесва на потребителите ви.
Целта на блога е да предоставя на читателя полезна информация, която да е поднесена интересно, да се чете лесно и да накара читателя да се върне отново на страниците на блога, а и оттам на сайта ви. От своя страна, търсачките също ще харесат страницата и ще изкачат сайта ви на по – предни позиции.

Освен, че писането в блог ще ви помогне много при оптимизацията, да се поддържа такъв има и друга причина.

Писането и популяризацията на такъв, който е личен също е много популярно, като от доста години вече има и професионални блогъри, които са познати имена по света.
Блогърстването е начин всеки, който има нужда да каже нещо на света да изрази открито мнението си и да събере почитатели и съмишленици за своите виждания или кауза. Блогърите се оказват голяма сила, а добрите блогъри печелят страшна популярност по света.

Поддръжката на блог е и от голяма полза на фрийлансърите, които търсят клиенти. Пишейки в своя личен блог, техните статии достигат до много хора, и клиентите, които имат нужда от техните услуги могат да се запознаят с техните професионални умения предварително.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *