ЖЪЛТОТО, ЛЮБИМ ЦВЯТ НА БЪЛГАРИНА…..

ЖЪЛТОТО, ЛЮБИМ ЦВЯТ НА БЪЛГАРИНА…

ЦВЕТОВЕТЕ, С КОИТО МИЛАТА НИ РОДИНА СЕ АСОЦИИРА ПО СВЕТА СА БЯЛО, ЗЕЛЕНО И ЧЕРВЕНО – СИМВОЛ НА БЪЛГАРИЯ – НАШЕТО ЗНАМЕ. САМО ЧЕ СЛАБОСТТА НА НЯКОИ БЪЛГАРИ ПОДТИКВАНИ ОТ НЯКОИ ЖУРНАЛИСТИ Е ЖЪЛТИЯ ЦВЯТ.

ПРЕЗ ЕСЕНТА НА 2016 ГОДИНА, РОДНАТА НИ ЦЪРКВА СЯКАШ БЕШЕ В „СВОЯТА ПРОЛЕТ”. ИМАШЕ ЯСНА ПОЗИЦИЯ В ПОДКРЕПАТА НА КАМПАНИИ ЗА ПОВИШАВАНЕ НА РАЖДАЕМОСТТА – „ИСКАМ БЕБЕ”- МОЛЕБЕН ЗА ЧАДОРОДИЕ В ТРОЯНСКАТА СТАВРОПИГИАЛНА СВЕТА ОБИТЕЛ, И „ДНК”- ДВИЖЕНИЕ ЗА НАЦИОНАЛНА КАУЗА, ЧИИТО ПАТРОН Е + НЕГОВО СВЕТЕЙШЕСТВО БЪЛГАРСКИЯТ ПАТРИАРХ И СОФИЙСКИ МИТРОПОЛИТ НЕОФИТ. ПО КЪСНО СЕ ОБЯВИ В ПОМОЩ НА ОБЩЕСТВОТО И ОСОБЕННО УЯЗВИМИТЕ НИ ВЪЗРАСТНИ РОДИТЕЛИ, ТЕРОРИЗИРАНИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНАТА „АЛО-МАФИЯ”. БЪЛГАРСКАТА ЦЪРКВА ПОКАЗА НА БОГОЛЮБИВИЯ НИ НАРОД КАК СЕ ИЗБИРА МИТРОПОЛИТ, ПРИ ИЗБОРА НА СТАРОЗАГОРСКИ КИРИЕРАРХ. ЗА ПЪРВИ ПЪТ БПЦ ОСВЕТЛИ ДЕЙНОСТТА СИ. СИНОДАЛНИТЕ НИ СТАРЦИ СЕ ИЗКАЗАХА ЕДИНОДУШНО ЗА КРЕЩЯЩАТА НУЖДА НА ПОДРАСТВАЩИТЕ ОТ РЕЛИГИЯ В УЧИЛИЩАТА И ТВЪРДО ЗАЯВИХА ЖЕЛАНИЕТО И ГОТОВНОСТТА СИ ДА ИМА ПРЕДМЕТ „РЕЛИГИЯ” В УЧЕБНАТА ПРОГРАМА.

ДОРИ НЕ СТЕ ЧУВАЛИ ЗА НЯКОИ ОТ ТЕЗИ НЕЩА?!?!? НОРМАЛНО …… ЖЪЛТИЯТ ЦВЯТ НА ПРАВЕЩИТЕ РЕЙТИНГ НОВИНИ ВИ Е ЗАСЛЕПИЛ, КАТО ЧЕ ЛИ СТЕ ПОГЛЕДНАЛИ ПРАВО СРЕЩУ СЛЪНЦЕТО. ДА , И АЗ ТОВА СЕ ПИТАМ……. – КЪДЕ БЯХА ТОГАВА МЕДИИТЕ? ЗАЩО НЯМАШЕ БУМ, ФУРОР???? А ДНЕС В СВЕТЛИНАТА НА НОВАТА ГОДИНА, В НАДЕЖДАТА НА НОВИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, ДА СТАНЕМ ПО-ДОБРИ,НО НЕ…. ПАК НИ ЗАЛИВАТ С ЖЪЛТИНИ. ГЕЙ СКАНДАЛ В ЦЪРКВАТА, ЛЪСКАВИ КОЛИ, СКЪПИ ЧАСОВНИЦИ, НЕЛЕГАЛНИ АЛКОХОЛИ…… ЗАЩО ПОЗВОЛЯВАМЕ ДА СЕ ОЧЕРНЯ ВСЯКА СТЪПКА В ПОЛОЖИТЕЛНА НАСОКА НА РОДНАТА НИ ЦЪРКВА ?

ВСИЧКИ НИЕ ОБВИНЯВАМЕ ПУБЛИЧНО ИЛИ ВЪТРЕ В СЕБЕ СИ РОДНИТЕ НИ АРХИЕРЕИ В КОНСЕРВАТИВНОСТ, СТАТИЧНОСТ, ПАСИВНОСТ. МОЖЕ И ДА Е ТАКА, НО ЗАЩО ЗАБРАВЯМЕ, ЦЪРКВАТА – ТОВА СМЕ НИЕ, ЕНОРИАШИТЕ. ХАЙДЕ, НЕКА ПОСТЪПИМ ПО БИБЛЕЙСКИ „Не съдете, за да не бъдете съдени“ (Мат. 7:1) . НЕКА СИ ПРИПОМНИМ СВЕТОТО ПИСАНИЕ „Защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш? Лицемерецо, извади първом гредата от окото си, и тогава ще видиш как да извадиш сламката от окото на брата си?“ (Мат. 7:3, 5).

ЗАЩО ЗАБРАВЯМЕ, ЧЕ САМО КОЙТО НЕ РАБОТИ , ТОЙ НЕ ГРЕШИ???

НЕКА НЕ СЕ ПОДАВАМЕ НА ЖЪЛТИНИ, ДА НЕ ДАВАМЕ ОКО И УХО САМО НА КИРЛИВИТЕ РИЗИ.

НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПОДКРЕПИМ ЦЪРКВАТА НИ В ТЕЗИ УСИЛНИ ЗА НЕЯ ВРЕМЕНА, ТАКА КАКТО ТЯ НИ Е СЪХРАНИЛА КАТО НАРОД !!!

НЕКА ЗАЩИТИМ ЦВЕТОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ТРИКОЛЬОР. БЕЛИЯТ ЦВЯТ – СИМВОЛ НА ИСТИНАТА И НАДЕЖДАТА, НА ЧИСТОТАТА НА СВЕТИЯ ДУХ, ЗЕЛЕНИЯТ ЦВЯТ – СИМВОЛ НА ЗЕМЯТА, НА КОЯТО ГОСПОД ИЗПРАТИ СВОЯ СИН ЗА НАШЕТО СПАСЕНИЕ И ЧЕРВЕНИЯТ ЦВЯТ – СИМВОЛ НА САМИЯ ИИСУС ХРИСТОС, НАШИЯ СПАСИТЕЛ !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.